محسن ترکی: امیدوارم در جام جهانی 2014 سوت بزنم


داوری‌های جام جهانی یکی از معضلات این دوره در آفریقای جنوبی بود که بدون اغراق می‌شود گفت عواقب آن برای یک‌بار هم که شده گریبان هر 32 تیم حاضر در جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی را گرفت. در این خصوص با محسن ترکی داور بین‌المللی کشورمان صحبت کردیم.
نظر شما در خصوص داوری جام جهانی چیست؟
داوری‌های جام جهانی را خوب دیدم و فکر می‌کنم مشکل خاصی در این زمینه وجود نداشته است. البته ایرادهایی هم در کارهای داوران دیده شده که فکر می‌کنم به خاطر فیلم‌برداری‌های فوق‌العاده این دوره از جام جهانی ایرادهای داوران بیشتر به چشم آمد.خوش‌بختانه AFC در 4 سال اخیر بر روی داوران کارهای عمده‌ای انجام داده و بحث الیت را پیش کشیدند که همین مسئله باعث پیشرفت داوری در آسیا شده است. می‌بینید که داوران آسیایی در جام جهانی گل سرسبد بودند و بازی‌های مهمی مثل برزیل هلند و آرژانتین آلمان را به داوران آسیایی دادند و حتی روشن ایرماتوف داور بازی حساس هلند اروگوئه در نیمه نهایی جام جهانی بود و باتوجه به توانایی‌هایی که داشت می‌توانست فینال را سوت بزند که فیفا به علت جوانی‌اش او را برای فینال برنگزید چراکه اگر از حالا فینال را سوت می‌زد دیگر انگیزه‌ای برایش باقی نمی‌ماند.
اگر بخواهیم داوری در جام جهانی 2006 را با جام 2010 مقایسه کنیم نمره قبولی را به کدام می‌دهید؟
ببینید این 2 دوره با هم تفاوت‌های زیادی داشتند. قبول دارم که اشتباهاتی بوده اما پیشرفت‌هایی هم در داوری‌ها به خصوص در داوران آسیایی بوده است. اگر داوری سایر جاها با نمره 50 پیش رفته داوری در آسیا نمره 100 گرفته است و این مرهون کارهایی است که AFC انجام داده است اما قبول کنید که داوری در جا نزده و همان‌طور که گفتم تصویربرداری عالی این مسابقه‌ها باعث شده خیلی داوران زیرسؤال بروند. در ضمن نباید عامل شانس را هم از بحث داوری‌ها جدا کرد و در کل همین مسائل هستند که دست به دست هم می‌دهند تا یک نتیجه رقم بخورد. به طور مثال در بازی انگلستان آلمان آن توپی که لمپارد به زیر طاق آلمان زد هر 100 سال یک‌بار پیش می‌آید که از بد حادثه در این جام پیش آمد.
با بحث ورود تکنولوژی به فوتبال موافقید؟
باید این مسئله را از 2 منظر نگاه کرد. اگر بخواهیم مو را از ماست بکشیم و تکنولوژی را وارد فوتبال کنیم فوتبال هم مثل کشتی می‌شود که هرگاه تیمی اعتراض کند بازی را قطع کنند و داوران با دیدن مجدد صحنه، نظر نهایی را اعلام کنند که این کار زیبایی فوتبال را می‌گیرد. شاید حق به حقدار برسد اما تکلیف زیبایی فوتبال چه می‌شود؟! بحث دیگر اما بحث اشتباهات داوری است که خیلی از جذابیت‌های فوتبال از همین مسئله نشأت می‌گیرد. فکر می‌کنم اشتباهات داوری جاذبه فوتبال است اما جزئی از فوتبال نیست!
جای خودتان را در این جام خالی ندیدید؟
در کل این آرزوی هر داوری است که در جام جهانی قضاوت کند. هر چند دوست خوبم روشن ایرماتوف در این مسابقه‌ها بسیار خوش درخشید و انصافا با دیدن قضاوت‌هایش انرژی گرفتم. از سال 2003 وارد لیست داوران بین‌المللی شدیم و وقتی که دیدم در بازی افتتاحیه داور اول است به همه گفتم که جزو 3 داور اول این جام است. دوست خوب دیگرم هم حسن کامرانی‌فر در این مسابقه‌ها عالی ظاهر شد و باعث افتخار داوری ایران در این جام بود.
جواب سؤالم را ندادید! شما را در جام جهانی 2014 خواهیم دید؟
امیدوارم که در جام جهانی 2014 حاضر باشم. البته اگر این امید را نداشتم یک لحظه هم داوری نمی‌کردم. خود شما می‌دانید که مسائلی را در داوری دیدم که حتی 3 ماه قضاوت نکردم. از داوری دیگر بیزار شده بودم اما به خاطر آقای منوچهر نظری که حق گردن من داشت و به خاطر این که ایشان چندین جلسه با من صحبت کرد به داوری بازگشتم. احساس می‌کردم که برای داوری، حیف می‌شوم و حیف من بود که در داوری بمانم اما به هر حال به داوری بازگشتم و مطمئن باشید تمام تلاشم را برای قضاوت در 2014 انجام می‌دهم و فقط به همین امید بازگشتم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *